All inclusive-resor

All inclusive-resor – vad ska man tänka på för att hitta en bra resa

En trend, inom reseindustrin, som bara rör sig uppåt är all inclusive. All mat och dryck ingår och barnen kan äta hur mycket glass de vill vilket gör att föräldrarna slipper allt tjat i minst en vecka. Beroende på vad man vill uppleva och hur man vill uppleva det kan olika hotell väljas.

hotell

Vad vill du uppleva?

De som vänder sig emot konceptet All Inclusive menar att resenärerna binder sig fast vid att hålla sig på hotellet och därför inte kan utforska och upptäcka landets natur och kultur. Istället blir de enbart matade av hotellets enorma bufféer och varma sandstränder. Men allt handlar om vad man vill uppleva på sin semester. Är det sol och bad som är fokus är all inclusive en fördel. Är det däremot backpacking som lockar bör en annan boendeform väljas.

Hur vill du uppleva det?

Orden All Inclusive betyder ”allt ingår”. Det syftar på att man får allt man behöver för att klara sig under sina semesterveckor. Men på senare år har även några av dessa hotell börjat exkludera faktorer. En del har åldersgräns vilket gör att inga barnfamiljer kan boka hotellrummen. Dessa hotell upplevs mycket tysta och lugna vilket vissa söker efter i första hand.

Men samtidigt exkluderar hotellet en bred kundgrupp vilket har resulterat i att en del av dem har gått ännu ett steg och erbjuder separata delar till olika kundgrupper. Barnen kan leka och stoja på en del av stranden med föräldrarna. Detta medan far- och morföräldrar kan ligga på en annan del av stranden i total tysthet och lugn. Till middagen sammanstrålar hela släkten för att äta tillsammans. De hotell som har denna variant försöker på så vis tillgodose alla besökares olika behov.