Att hyra stuga för sin semester

Såhär i semestertider är det populärt hos många att hyra en stuga för en vecka eller två, antingen i Sverige eller i något annat land. Danmark har länge varit ett populärt semestermål för svenskar att hyra stuga i.

Svenska insjöSka man hyra stuga i Sverige kan man gå tillväga på flera sätt. Internet har givetvis gjort det möjligt att på ett enkelt sätt hitta den stuga eller semesterboende som passar just dina behov och önskemål. På nätet går det att hitta ett antal olika stugförmedlare som exempelvis Stugnet, Stugknuten och Stugsommar. På dessa sidor går att söka mellan tusentals olika stugor.

Ett annat ställe där det går att hitta stugor för uthyrning är Blocket, där det även går att annonsera om man önskar hyra stuga. Utöver det går det givetvis även att kolla efter annonser i tidningar eller vända sig till olika turistbyråer.

En sak som kan vara värd att tänka på när man hyr stuga är huruvida man hyr direkt av den som äger stugan eller om man hyr via en förmedling. Att hyra direkt av stuginnehavaren blir ofta billigare, dock gäller det att vara noga med att endast hyra av seriösa aktörer, då det bland annat på Blocket förekommer en del bedrägerier. En regel är att aldrig betala någonting i förskott om man inte känner sig helt säker.

Vill man hyra stuga utomlands är Novasol ett säkert kort. Den från början danska stugförmedlingen har funnits i över 40 år och tillhandahåller idag över 30 000 stugor, semesterhus och lägenheter i 26 länder runt om i Europa, varav fler än 10 000 i bara Danmark, så för den som söker stuga på Jylland, Fyn, Själland eller någon annan dansk ö är Novasol väl värt att kolla upp.

Thailand har under de senaste 10-20 åren blivit ett populärt resmål bland svenska turister. För den som vill komma bort från charterhotellen går det alldeles utmärkt att hyra ett eget hus eller lägenhet. Varianterna och prisklasserna är så klart många. Alltifrån små stugor med ett rum till fullt utrustade strandvillor med kök och alla bekvämligheter man kan tänka sig. Dock går det för ett par tusen kronor per vecka att hitta riktigt prisvärda hus och lägenheter.