Bra att ta med sig på långresan

När vi ger oss ut i världen och reser är vi ofta ganska duktiga på att få med oss det viktigaste. Men vi har nog alla även haft stunder då vi tänkt för oss själva ”det hade också varit bra att ha” eller ”det skulle jag nog ha tänk på”. För att undvika några av dessa situationer kommer här några användbara tips.

Sovutrustning för flygresan

Ska man flyga långt är det klokt att ta med sig lite saker som kan hjälpa en att ta en tupplur ombord. En sovmask och en nackkudde kan göra stor skillnad i dessa situationer. Och att investera i ett par brusreducerande hörlurar kan också vara skönt utifall andra passagerare väsnas lite för mycket.

Extra laddare

Laddaren till mobilen är det nog få som glömmer att ta med sig. Men att bara ha med sig en laddare är inte något man bör nöja sig med. Utifall att man skulle tappa bort laddaren eller den går sönder vill man inte spendera en massa tid att leta upp en butik som säljer en ny. Och är man i ett land med andra vägguttag kommer den ju inte ens fungera hemma utan en adapter. Ta och köp en extra och ta med båda. Lägg dem helst i olika väskor också utifall att en hel väska skulle komma bort.

Bagagevåg

Flygbolag har alltid begränsningar när det gäller bagage och vikt. Hamnar man över kan det betyda extra avgifter. Och när man redan lagt ut mycket pengar på resan vill man helst slippa extra avgifter. De flesta gånger vet man inte hur mycket bagaget växer förrän man kommit till flygplatsen och det är dags att checka in. Men med en enkel bagagevåg är det lätt att väga väskorna på hotellrummet och kanske flytta runt saker för att slippa betala extra.

En god bok

Underskatta aldrig värdet av en god bok på en lång flygresa. Även om du är en ganska snabb läsare kan en helt ny bok räcka en inte obetydlig längd av en lång resa. Det är ju trots allt en anledning till varför man ofta kan hitta bokhandlare på en flygplats. Så har du ingen bok hemma kan du alltid se efter om du kan köpa en på flygplatsen innan flyget går.

Bekväma kläder

Ska du sitta på ett flyg flera timmar i sträck vill du inte vara obekväm. Så tänk först på komforten när du väljer kläderna du ska ha på dig under flygresan. Ta dock gärna mer än ett lager så du kan anpassa efter temperaturen. Bara för att du ska resa till varma breddgrader betyder inte att det kommer vara varmt ombord på planet.