Campingar längst Höga Kusten

Höga Kusten är ett av Sveriges vackraste kustområden på östkusten. Eftersom utsikten är så magnifik lockas många att stanna en natt eller två på någon av de campingar som finns längs vägen. Vilken camping som väljs är beroende på vad man vill uppleva på campingområdet.

photodune-1312418-camping-o

Överhörnäs Camping

Nio kilometer söder om staden Örnsköldsvik ligger Själevadsfjärden och denna lilla camping. Självklart finns möjlighet att hyra båt och fiska och det är nära till flera av Höga Kustens mest kända turistmål. I närheten finns även Själevads kyrka som blev utnämnd till Sveriges vackraste kyrka för några år sedan.

Gullviks Havsbad Camping & Stugby

Gullviks havsbad är en större camping som ligger vid en av de finaste stränderna som Höga Kusten har att erbjuda. En perfekt camping för barnfamiljerna eftersom det finns en mängd aktiviteter att göra för både de allra minste och de lite större barnen. De som hellre tar sig in till en stad åker 15km in till Örnsköldsvik för att se citykärnan.

Mosjö Camping

Är den camping som ligger längst norrut i Höga Kusten, Mosjö Camping ligger vackert belägen vid Mosjön, den sjö campingen fått sitt namn ifrån. Den är bekvämt belägen alldeles bredvid E4:an så den är lätt att se när man kommer och kör bil. Det är en fin camping i Höga Kusten med både plats för husvagnar men också möjlighet att hyra stugor. Runt sjön finns behagliga vindskydd med grillplatser som man fritt kan använda.

Björna Camping

De som vill uppleva naturen på nära håll väljer med fördel Björna Camping. I närheten kan man krypa i trånga bergsgångar, se söndervittringen på Bergvattnetberget, gå ner i en gruva eller besöka ett naturreservat. Den perfekta campingen för naturmänniskorna alltså.