En pärla i Indiska oceanen

Sri Lanka är bokstavligt talat en tropisk liten pärla i Indiska oceanen, inte alls överexploaterat. Här finns allt du kan önska dig i form av ett rikt kulturliv, vackra ljusa stränder, trevliga människor och framförallt så är det billigt att semestra på Sri Lanka.

Hit kan man verkligen resa för att koppla av ensam eller tillsammans med familjen. På Sri Lanka kan du göra alltifrån att besöka elefantbarnhem till att åka på valsafari, och vill du övernatta i djungeln kan du åka på guidad djurparkssafari och få se djur som krokodiler och leoparder. Sri Lanka som till ytan är ett väldigt litet land kan trots allt erbjuda hisnande äventyr, bedårande natur, shopping och en oförglömlig smakupplevelse.

Sri Lanka är det perfekta landet att backpacka tillsammans med barnfamiljen i, det är både billigt och enkelt att ta sig runt i landet. Efter kustområdena hittar du ett otaligt antal hotell som flera av dom är väl anpassade till barnfamiljer. Eftersom Sri Lanka har varit en brittisk koloni så är det engelska språket väldigt utspritt, vilket förenklar för dig som turist om du behöver fråga dig fram.

Vill du inte chartra resan så är det absolut inga problem att endast boka flygstolar för att sedan hitta ett hotell när ni väl är på plats. Sri Lanka är en utmärkt ö att öva backpacking med familjen på, och längs kustremsan är det inga svårigheter alls att hitta billiga och bra hotell. Innan du bokar resan rekommenderas du att kolla upp eventuella rabatter som kan finnas på olika sajter på internet, det är roligt att ha så mycket som möjligt i reskassan i stället för att köpa onödigt dyra flygbiljetter.