Hobbyresa

Det är alltid roligt att göra något nytt på semestern. Det är då vi lever ut så mycket vi kan så vi klarar av månaderna av jobb som följer. 

Många personer skaffar sig en hobby: någonting som de gillar att göra och ofta blir bra på. Det man är intresserad av lär man sig mycket om. Varför inte fokusera semesterresan runt hobbyn?

Konst

Har man en förkärlek för konst är det väldigt enkelt att ta med det på resan. Det stora konstgalleriet i Frankrike, Louvre, är så klart ett måste. Försök dock att passa in datum eller åtminstone en tid då det inte är alltför många turister. Här kan man faktiskt spendera dagar eftersom galleriet är så stort. Ett paradis för den som älskar att titta på konst.

Även Italien kan erbjuda många konstgallerier och fantastiska utsikter som gör varje foto med kameran till ett landskap som man kan hänga över väggen.

Är man intresserad av att måla och rita är dessa länder perfekta resmål. Italien bjuder på fantastisk landsbygd och gammal arkitektur finns överallt. I Rom kan man också gå diverse målarkurser om man vill lära sig grunderna i en spännande, ny miljö. I Frankrike finns också ett sprudlande, hypermodernt nattliv och shoppinggator för den som vill fånga den moderna vardagen på duk.

Poker

Älskar man pokerspel ska man ta sig till USA. Här anordnas årligen den största pokerturneringen i världen: World Series of Poker. Den arrangeras på Rio Hotel and Casino i Las Vegas och lockar tusentals människor som vill titta på och delta. Därför borde man vara ute i tid för biljetter går snabbt. Vill man vara med i hela turneringen, vare sig som åskådare eller deltagare, ska man reservera åtminstone två veckor av semestern i ökenstaden.

Här ska man tänka på att många proffs deltar så det gäller att ligga på och träna så ofta man kan om man vill ha någon chans att avancerar mot finalborden. Ladda ner en mobilapp som erbjuder pokerspel och ta några träningsrundor.

Fiske

För fiskaren är det tur att världen består mer av vatten än land. Det finns många sötvatten och saltvattenplatser där man kan fånga rikligt med fisk. I Sverige har vi en stor fiskekultur och för den som vill stanna på hemmaplan finns gott om alternativ.

Annars skulle vi rekommendera en fiskeresa till Norge, helst under vinterhalvåret eftersom det är på vintern som fisken nappar som bäst. Djuphavsfiske kan leda till stora fångster och spännande kamper som man minns för resten av livet.

Vill man hellre fiska i mer exotiska vatten är Thailand trevligt både på havet och när man väl är i land. Här får man räkna med dyra flygresor men istället kan man komma undan billiga boenden och hyrbåtar. Och i Thailand behövs inget dyrt fiskekort, det är i princip gratis!