Maldiverna

Vill du uppleva en tropisk drömvärld då ska du åka till Maldiverna med sina turkosa laguner och vita stränder. Lägg dig under en kokospalm och njut av den tropiska värmen. Många väljer att åka till Maldiverna för sin bröllopsresa, men vill man känna på varm strand och fin snorkling så är detta resmålet för dig.

Maldiverna

Det finns många fina öar med med stranden alldeles intill så trots att du bor komfortabelt så är det bara ett par steg ner till stranden och dess sköna vatten. Hotellen kan innehålla Spa, pooler och möjlighet till allehanda sportaktiviteter.

Malé är Maldivernas huvudstad och är en väldigt charmig sådan, det finns många mysiga små gator som slingrar sig runt. Många trevliga marknader och vackra moskéer att besöka. Vid första anblicken kan staden inte har så mycket att erbjuda men i själva verket är det en väldigt livlig och trevlig stad.

Klimatet är ett jämt monsun klimat med Nordostmonsunen mellan november och mars som är den torra och soliga perioden. Under maj till september månad så är det den regniga perioden, Sydvästmonsunen. Månaderna april och oktober kan det växla mellan Nordostmonsunen och Sydvästmonsunen, alltså ömsom sol, ömsom regn.