Planera första skidresan

Bor man i Sverige är det aldrig ohjälpligt långt till närmaste skidbacke. Men känner man för att ta en skidresa längre bort finns det många alternativ man kan titta på. 

Det finns många skidorter att välja mellan när bara tittar inom Sverige. Börjar man sedan vända blicken mot hela Europa får man helt plötsligt många gånger fler alternativ. Det kan vara smart att leta upp en eller flera topplistor för att hjälpa en att ta beslutet. Tänk dock på att kolla upp att de har backar i rätt svårighetsgrader.

Har man planerat att hyra utrustning på plats, vilket kan vara smart då man slipper dra med sig allt sådan på flyget, gäller det att se till att man har sådan man inte brukar kunna hyra. Detta börjar så klart med ordentliga skidkläder som både håller en varm och andas tillräckligt för att man inte ska bli blöt. För att vara säkert att man får allt man behöver kan det vara smart att köpa sig ett par ordentliga skidglasögon också.

Inför avresan är det viktigt att göra en checklista och bekräfta att man får med sig allt man behöver. Sedan är det bara att vänta på dagen!