Populära länder att besöka i Europa

EuropaI och med prispress på lågprisflygen är det idag mycket billigt att flyga från Sverige till något annat land i Europa. Många gånger är det även det billigaste färdsättet vilket tåg och buss tidigare varit. Vilket land man siktar in sin semesterresa mot beror främst på vad man vill ha ut av sin semester.

Spanien är ett av de populära länderna att framförallt åka på charter till. Visserligen är hela landet turistvänligt men det är framförallt Kanarieöarna som lockar med dess värme och fantastiska stränder. Många väljer även Spanien som resmål tack vare landet underhållande fotboll – enligt många världens bästa.

Är man inte i lika stort behov av sol och bad kan England vara ett alternativ. Här är det inte sol och bad som lockar utan snarare kultur, sport, musik och shopping. Att resa hit från Sverige kostar bara några hundra så för många svenskar har London, eller någon av de större brittiska städerna, blivit ett helgnöje att åka till några helger per år.

Irland är ett annat av de länder som många svenska semesterfirare besöker. Landet har blivit speciellt känd för två saker. Sin pubkultur och sin whiskey. Puben är en samlingsplats där man samlas efter endag på jobbet. Här umgås man i olika åldrar, ser på fotboll, diskuterar världsliga och mindre världsliga ting. Det är alltså inte ett ställe som man enbart går till efter klockan 21 på kvällarna för att dricka alkohol, som i Sverige.

De som är intresserade av whisky kan med fördel åka på någon av de visning som sker på någon av de whiskydestillerier som finns i landet. Det finns en hel del att välja mellan vilket har skapat rena whiskeyresor där resenärerna får besöka flera destillerier under några dagar på den gröna ön.