Semestra i Sverige!

Att upptäcka Sverige på sommar, höst, vår eller vinter har sin charm oavsett när man åker och vad man har planerat att göra. Sverige bjuder med sin natur och sina städer på både fantastiska äventyr, utsikter och trevliga ställen att äta och roa sig på.

hoppbacken i ÖrnsköldsvikNågot som rekommenderas är Reseguidens alldeles egna guide till Sverige där man kan läsa på massa olika bra saker att göra under sin resa. Om det är så att man ska ta sig upp till de norra delarna till exempel under sommaren är det väldigt populärt att pröva på äventyr som vattenskidor, flugfiske och vandring. Man kan även självklart passa på att bestiga det högsta berget i Sverige.

Vill man inte fullt lika långt norrut som till Kebnekaise är Höga Kusten också ett alternativ. Här finns både vacker natur och möjlighet till många olika typer av friluftsliv. Flest boendealternativ finner man i Örnsköldsvik, bland annat det trevliga ABC Strand City Hotel. Örnsköldsvik är en bra utgångspunkt för att utforska Höga Kusten.

När det kommer till resa och boende finns det många bra alternativ. Bestäm dig i god tid för om ni ska åka tåg, buss eller bil runt om i Sverige och se till att utvärdera era olika alternativ i god tid. Sen är det givetvis en del av resan att inte ha allting planerat från start till mål. Eftersom Sverige har en extremt välutvecklad infrastruktur när det kommer till allmänna färdmedel kommer det garanterat alltid att finns ett eller flera olika bra sätt på vilket ni kan ta er till er nästa destination.

En rolig grej kan också vara att lista olika delmål, ungefär som en ”bucket-list”, där ni sedan kan kryssa över de saker ni lyckats uppnå under er resa. Det behöver såklart inte bara röra sig om resmålen i sig, utan kan också handla om att se en viss typ av djur, bada i ex antal sjöar, eller att bestiga olika berg. Möjligheterna är näst intill oändliga i vårat rätt ovanligt avlånga hemland.

Om du har en stor bekantskapskrets som på senare dar spridit ut sig över landet, är detta den perfekta resan för att återknyta kontakten. De som är extra äventyrslystna, kan även koppla på under vägen, med ett ständigt växande sällskap som resultat. Ni kan sedan vid slutstation ställa till med en stor fest, med god mat och fantastiskt umgänge. Vi kan garantera att detta lär bli ett minne för livet för alla inblandande.