Slipp slasket – fira jul i solen!

sandgubbe

Att längta bort från snöslask och iskall blåst är väl något de flesta svenskar känner igen sig i. Visst har klassiska skandinaviska vinterlandskap en oneklig charm, men i stora delar av landet blir den där snötäckta idyllen alltför sällan verklighet. Då börjar man gärna snegla mot guideböcker och resetidningar som lovar varmare breddgrader.

Vi skrev lite om det här förra månaden men tänkte ge lite mer tips om vinterresandet.

Men även om du njutit av flera säsongers vykortsliknande jular kan det vara trevligt med omväxling. I båda fallen är det lockande att tillbringa helgdagarna utomlands. Varför inte göra slag i saken och upptäcka en ny sorts julfirande? Med lite planering behöver det varken bli särskilt dyrt eller stressigt. På nätet kan du hitta fördelaktiga erbjudanden som gör att både flyg och hotell blir överkomliga, även under storhelgen. Sidor som Rabatterat.nu samlar resor till riktigt bra priser.

Nya traditioner till jul

Vart ska man då bege sig över julen? Ett sätt att välja resmål på är att fundera över hur du vill fira. Kanske tillhör du dem som faktiskt inte är särskilt förtjusta i julen över huvud taget? Då kan det vara skönt att resa bort just för att slippa undan de mest intensiva dagarna. Styr då kosan mot en lugnare ort där du kan koppla av utan att behöva ta del av firandet. Efter några dagar på en lantlig gård har du laddat batterierna igen. Om du däremot tycker om att fira jul, men gärna vill uppleva traditionerna i andra kulturer kan en storstadshelg passa perfekt. Då kan du njuta av att befinna dig mitt i skeendet, insupa atmosfären och utforska julmässor, marknader och konserter. Läs gärna på lite om landets seder innan du reser, så får du ännu mer glädje av att sedan få ta del av dem i verkligheten. En sådan annorlunda jul blir ett minne för livet!