Smarta saker att ta med utomlands

Under semester är det dags att resa bort, lämna landet och njuta av kultur och värme i ett annat land. Men innan du sätter dig på planet tänkte vi tipsa om några saker du borde få med i ryggsäcken.

Lagningskit

Nu pratar vi inte om en hel verktygslåda, ett litet lagningskit till telefonen räcker gott och väl. Om du tappar telefonen eller skadar den på något sätt kan lagningskitet hjälpa dig. Du kan själv byta en sprucken skärm och fortsätta kontakta vännerna i Sverige eller ta fantastiska foton. Kitet tar nästan ingen plats i bagaget heller. Du kan också öppna upp telefonen om och rengöra om du får in sand i eller fukt.

Midjeväska

Ja, vi vet att många tycker att midjeväskan hör hemma i 80-talets träningsmode men den har faktiskt gjort en comeback och det är vi glada för! Midjeväskan fick ett dåligt rykte men idag kan du köpa dem i exklusivt läder, glammigt glittriga eller helt ekologiska varianter. Väskan är den perfekta accessoarer för dig som vill springa runt på stan, undersöka museum och upptäcka vildmarken.

Kopior

Ska du vara borta under en längre tid kan du kopiera viktiga dokument och ta med. Kopiera och underteckna kopian av ditt pass, skriv ut flygbiljetterna och hotellbokningar (utifall mobilen blir stulen eller du inte har någon surf kvar), försäkringspapper och liknande. Du vill inte hamna i en jobbig situation och inte kunna bevisa vem du är eller att du är försäkrad. Det gäller dock att du håller kolla på dessa papper så de inte blir stulna, speciellt inte flygbiljetten eller passkopian. Allt sådant kan du låsa in på hotellrum och helt enkelt be om en lapp med hotellets nummer. Om det händer något kan du ringa hotellet och de dem leverera papperna.