Sport- och påsklovet närmar sig

De årliga sport och påskloven närmar sig och vi åker gärna iväg för att få njuta av skidåkning dessa veckor. Kanske det är så att barnen börjar bli äldre och de Svenska fjällen börjar vara genomåkta efter flera års skidåkning. Det finns flera trevliga resmål inte allt för långt borta för den skidintresserade. 

Prova på Schweiz i år

Schweiz är ett populärt land med massor av intressant skidåkning om du vill åka någonstans i Europa. Inför resan så finns det helt klart en hel del som ska fixas innan ni kan ge er iväg. Planeringen kanske är än mer viktigt när man ger sig iväg på längre skidresor. Se till att packa med allt som har med skidåkning att göra, allt från skidor, pjäxor till skidkläder, hjälmar och glasögon. Det sistnämnda kan vara lika viktigt som annat man packar med.

Att ta sig till Schweiz

Om ni väljer att köra egen bil så får ni räkna med ett dygn för att ta er till centrala Schweiz om ni åker från Stockholm. Då kan det vara bra att räkna med två dagars körning med en övernattning i exempelvis Lubeck eller Hamburg. Annars så kan det finnas trevlig skidresor att välja på. Beroende på vad som väljs så kan priserna skilja en hel del. Klart är att Schweiz är en av de stora favoriterna när det kommer till skidåkning i Europa. Priserna är högre i bland annat Zermatt och Verbier men man får en helt annan skidåkning än hemmavid.