Sportfiskeresor

För inte så längesedan var det ett äventyr att resa till mormor och morfar i Norrland. På 50 år har våra resmål hamnat allt längre bort. Moster i Amerika kom till Sverige vart tredje år och då åkte hon båt över Atlanten vilket tog en vecka.

Idag är det inte helt ovanligt att långpendla till London. Möjligheterna att förflytta sig enkelt och snabbt samtidigt som vi har fått det bättre ställt ekonomiskt gör det möjligt att få göra saker och upplevelser man bara drömt om tidigare.

När man som liten grabb satt och metade abborre på en brygga drömde man om att man skulle få en riktig baddare till gädda på kroken. Det blev aldrig så, gäddor hugger inte på vetebröd. Nu, många år senare, kan vi enkelt förverkliga våra vildaste fiskeridrömmar. Det stora fiskeäventyret finns inom räckhåll. Tänk att få dra upp fiskar man bara sett på TV eller hört andra berätta om. Namn som Black Marlin och Wahoo klingar på ett alldeles särskilt sätt. Fiskeäventyr till dessa fiskars hemmavatten anordnas bland annat av Swetours. Landet som är utgångspunkt för deras fisketurer är Costa Rica som har kust både mot Stilla havet och Karibiska sjön.

Du kan köpa en resa helt inriktad på sportfiske eller en semesterresa med några dagars fiske och resten lata dagar på stranden. Fiskepaketen är på 12 dagar varav man fiska hälften av tiden på plats i Puerto Rico. Båtarna som du fiskar från är fullt utrustade för djuphavsfiske. De är stora båtar från 26 till 50 fot som utgör stadiga plattformar för fisket även om det skulle gunga lite.

Det kan hända att du sett delar av en sådan här sportfiskeresa på TV4 . De gjorde två sportfiskeprogram 2010 från just Costa Rica och vattnen utanför. Programmen har sänts flera gånger så håll ögonen öppna eller gå in och leta i programtablåerna – de kanske kommer igen.