Upplev Thailand

Thailand finns beläget i Sydostasien och gränsar till både Burma och Laos. Landet har snabbt kommit att bli ett mycket populärt för turister. Fram för allt för européer. Där finns många typiska turistmål, men det finns också många övriga platser att besöka där turismen ännu inte slagit rot.

Huvudstaden i Thailand heter Bangkok och många som kommer dit på besök förvånas över hur fängslande staden är. Den fullkomligt pulserar och är full av liv och rörelse. Ett måste att besöka när man väl är i Thailand.

Thailand har en fantastisk natur, och ett tropiskt klimat. Det finns många mindre städer och byar som turister väljer att besöka. Det som främst lockar är ju livet på stranden. Oftast är det långa sandstränder så långt ögat kan nå. Klarblått vatten, och när man befinner sig i Thailand under rätt period så behöver man inte oroa sig för dåligt väder. En mycket trevlig ort i Thailand är exempelvis Ban Phe som är någorlunda avlägsen från turismens genomfartsleder. Där kan du finna lugn och harmoni i kropp och själ.

Den som verkligen vill få en extraordinär naturupplevelse som dessutom är actionfylld bör besöka Chiang Mais djungel. Där kan man bland annat färdas mellan trädtopparna med hjälp av så kallade zip lines. Dessutom finns där långa hängbroar. Det gäller att inte vara rädd för höjder. I djungeln finns också ett mycket fascinerande vattenfall.

Thailand är också ett riktigt paradis för dykning. Många dykföretag finns etablerade runt om i landet. Både nybörjare och professionella dykare uppskattar kustområdena med alla dess öar. Som om det inte vore nog med den storslagna undervattensmiljön.

Den som är golfintresserad har många spännande golfbanor att uppleva. Ungefär 200 st. varav ett par banor avsedda för mästerskap. I Thailand är dessutom avgifterna väldigt låga.