Upplevelser och äventyr på hemmaplan

Det här året kan du skippa semestern till Cypern eller Thailand. Vädret ser ut att bli varmt och härligt i Sverige och du kan hitta minst lika mycket roligt och utmanande att göra på hemmaplan. 

Svettas i Sälen

Ett besök i fjällvärlden är ett fantastiskt tillfälle att njuta av den svenska naturen och bli utmanad på riktigt. Det är här som Ultravasan på 45 och 90 kilometer har sin start. Det är samma runda som Vasaloppet fast är får du springa istället för att ta skidorna. Det 60 kilometer på skogsväg och resterande är uppdelade på grus, stig och asfalt. Det här är inte en tävling för nybörjare och ingenting man tränar upp sig till på några veckor. Om du ändå vill uppleva stämningen och atmosfären kring Ultravasan kan du vara med i publiken och heja på!

Grotta på Gotland

En liten båttur bort hittar du Gotland, vår vackra ö som är mest känd för medeltidsveckan och att ha fler kyrkor än någon annan kommun. Och sen är det förstås grottan. Istället för att trängas med tusentals andra turister i Visby runt medeltidsveckan kan du bege dig ut på vischan och besöka Lummelundagrottan. Djupt där nere finns det stora salar och stalaktiter som hänger från grottaket. En dagsutflykt att minnas för livet.

Dyk i Ystad

Ystad har inte en fläckfri historia, staden har varit med om många krig och är i dag känd för platsen där Wallander löst ett dussintals mord. Men en bit utanför kusten kan du hitta vrak att utforska. Det populäraste och mest lättillgängliga är S/S Moltke som förliste 1909. Det finns flera företag i staden om arrangerar turer ned till vraket, du behöver dock ha vana att dyka innan du ger dig ut vilket du också kan skaffa på plats.